29 Ocak 2015 Perşembe

Evliliğinin En Temel İhtiyaçları



Hediye almayı tüm insanlar sever. Her ne kadar erkekler ''biz hediye almaktan da vermekten de hoşlanmayız'' derlerse de inanmayın. Çünkü onlar hediye deyince akıllarına ilk gelen işin maddiyat durumu olduğu için asıl zevk alma kısmını unutup maddiyat durumunu hatırlar ve sevmiyoruz derler. Halbuki maddi durumdan çıkıp zevk alma hediye alınca nasıl mutlu olduğunu ya da hediye verince karşısındaki mutlu olursa o zaman onun mutluluğu ile o iki kat daha mutlu olduğunu bir hatırlarsa en çok hediye alıp vermekten o hoşlanırdı.
Birde bu işin evliliğe hazırlık bölümü var ki orada ise iki sevgili genç birbirini çok sever ve evlenmek isterler. Erkek tarafı kızı ister kız tarafı da kızı isteyince kızlarının mutluluğu bizim mutluluğumuz diyerek kabul ederler ve kızı veriler şimdi sıra sözlenmektendir. Önce erkek tarafının ailesi hemen bir söz tepsisi hazırlatır. Eee onların da aynı durum başlarından geçtiği için örf ve adeti bilir.
Söz günü yaklaşınca erkek hediye denince tek aklına gelen söz çiçeği alır ve eve gelir. Erkek tarafından anne kontrol ederken görür ki söz çikolatası yok hemen yaygarayı basar ve ilk pasta haneye gidip bir tane söz çikolatası aldırır. Çünkü oda kadın olduğu ve bir zaman onu da istedikleri için bilir ki kız tarafı bu tür eksikliği çok abartır ve hazmedemez şaka ile karışıp suratlarına vurular.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder